Екологія. Методичний посібник для проведення лабораторних робіт

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2006

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

вид-во ХНУ імені В. Н. Каразіна

Анотація

Методичний посібник розрахований на студентів, які вивчають нормативний курс екології. В посібнику наведені основні методи дослідження екологічного стану довкілля, зокрема, поверхневих вод, атмосферного повітря, ґрунтів, а також біоіндикації за станом рослин. Також приділена увага методам аналізу стану міських біоценозів.

Опис

Матеріали посібника дозволять застосовувати отриманні знання при формуванні особистого відношення до екологічних проблем; визначати приблизний ступінь екологічного ризику; формулювати практичні пропозиції щодо покращення екологічного стану навколишнього середовища; приймати практичні рішення з урахуванням реальної екологічної ситуації Наведені матеріали можна використовувати для аналізу стану навколишнього середовища, зокрема для порівняльного аналізу якості питної води з різних джерел та при її очищенні, при оцінці стану прибудинкових територій, при пошуку місць для відпочинку та оздоровлення.

Ключові слова

екологія, лабораторні роботи, екологічні проблеми, моніторинг навколишнього середовища

Бібліографічний опис

Методичний посібник розрахований на студентів, які під час набуття професії валеолога вивчають курси основ екології та ековалеології. Матеріали наведені у посібнику, можуть бути використані під час роботи в закладах освіти, в оздоровчих установах, центрах соціального захисту населення, валеологічних центрах та в домашніх умовах.