Особливості частотного розподілу антигенів системи HLA в ядерних сім’ях хлопців-підліткув з гіпоталамічним синдром пубертатного періоду(ГСПП)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2010

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У роботі надані дані про частотний розподіл антигенів системи HLA у членів ядерних сімей хлопчиків-підлітків з гіпоталамічним синдромом пубертатного періоду (ГСПП). Встановлено схожі відмінності в частоті певних антигенів і гаплотипів системи HLA у членів ядерних сімей хлопчиків-підлітків в порівнянні зі здоровими сім’ями. Визначено схожість і відмінності в частоті антигенів у батьків, матерів і пробандів із ГСПП. Виявлено, що антигени А24, А25, В16, які є маркерами схильності щодо ГСПП, пробанда частіше наслідували від матерів, а антиген А11 - від батьків.

Опис

Ключові слова

генетика, антигени, гаплотипи, ядерні сім’ї, гіпоталамічний синдром

Бібліографічний опис

Багацька Н.В., Глотка Л.І., Банніков Б.В. Особливості частотного розподілу антигенів системи HLA в ядерних сім'ях хлопців, хворих на гіпоталамічний синдром пубертатного періоду // Актуальні проблеми акушерства і гінекології, клінічної імунології та медичної генетики: Зб. наук. пр. – Київ–Луганськ, 2010. – С. 252-258.