Трофогеографія – новий напрям наукових досліджень

Ескіз

Дата

2008

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна

Анотація

Наші вже понад чотирьохрічні дослідження показали, що формування якості рослинної продукції широкого споживання розглядається як результат природних та соціально-економічних умов. Тому, виділяючи новий науковий напрям у географічних дослідженнях, вже необхідно сформулювати визначення: під трофогеографією розуміється вивчення якості продуктів харчування рослинного походження, що формується під впливом природних, соціально-економічних та інших факторів (умов), які функціонують (існують) у геосистемах і впливають на життєдіяльність живої речовини.

Опис

Ключові слова

трофогеографія, якість рослинної продукції, продукти харчування рослинного походження, геосистема, життєдіяльність живої речовини

Бібліографічний опис

Некос А.Н. Трофогеографія – новий напрям наукових досліджень / А.Н. Некос // Проблеми безперервної географiчної освiти i картографiї: збiрник наукових праць / Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна. – Х.: Видавництво ХНУ iм. В.Н. Каразiна; Iнститут передових технологiй, 2008. – Вип.8. – С.