Регіональна зумовленість трофогеографічних закономірностей рослинної продукції широкого вжитку (закономірності екологічної якості рослинних продуктів)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2009

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна

Анотація

В публікації наведені головні закономірності накопичення десяти важких металів (Fe, Mn, Zn, Cu, Pb, Ni, Co, Cr, Cd, Al.) у овочах та фруктах. Для виявлення закономірностей на даному етапі досліджено біля ЗО видів овочів та фруктів. Серед овочів наводяться дані по цибулі та картоплі, а з фруктів - по яблуках та сливах. Використані стандартні показники і коефіцієнти, а також коефіцієнт статистичної нестабільності. Всі овочі і фрукти, що досліджуються, підпорядковані чітко визначеним закономірностям, які, з одного боку спільні для усіх видів овочів і фруктів, з іншого - різні для кожного із них.

Опис

Ключові слова

регіональність, особливості, накопичення, важкі метали, закономірності, овочі, фрукти

Бібліографічний опис

Некос A.H. Регіональна зумовленість трофогеографічних закономірностей рослинної продукції широкого вжитку (закономірності екологічної якості рослинних продуктів) / A.H. Некос // Вiсник Харкiвського нацiонального унiверситету iм. В.Н. Каразiна. – 2009. – № 849. Сер.: Екологія. – С. 16 – 27