До 160-річчя кафедри педагогіки. Наукова доповідь

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2010

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна

Анотація

В доповіді розглядається питання відкриття кафедри в 1850 р. і дається аналіз сучасного стану науково-дослідної і навчально-методичної роботи. Основний напрямок пошуків – це онто-інвайронментальне виховання студентів з погляду підготовки їх до успішної педагогічної діяльності, спрямованої на формування позитивного почуття, бажання, намірів, створення активно-позитивного морально-духовного мікроклімату. Формування успішної особистості, готової до співпраці, є унікальним езотеричним і екзотеричним завданням. Єдність, як провідна методологічна ідея і доброчинність, є принципом і завданням сучасних наукових пошуків кафедри педагогіки університету імені В.Н. Каразіна.

Опис

НЕЧЕПОРЕНКО Лідія Сергіївна – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки ХНУ ім. В.Н. Каразіна, лауреат Міжнародної премії з педагогіки ім. Петра та Іванни Стельмахів, заслужений професор Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Ключові слова

онто-інвайронментальне виховання студентів, кафедра педагогіки, Харківський національний університет, формування особистості

Бібліографічний опис

Нечепоренко Л.С. До 160-річчя кафедри педагогіки. Наукова доповідь / Лідія Сергіївна Нечепоренко. – Харків : Видавничий центр ХНУ, 2010. – 40 с.