Харківська школа історичної болгаристики: (до 175-річчя наукової традиції) : бібліографічний покажчик

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків : Харків. нац. ун-т імені В. Н. Каразіна

Анотація

Видання містить бібліографію історії формування та розвитку харківської школи історичної болгаристики за хронологією, починаючи з 1846 р. Бібліографічний покажчик призначений науковим працівникам, викладачам, студентам, фахівцям з історії науки, а також усім, хто цікавиться історією болгаристики в Україні.

Опис

Це видання має на меті показати, як формувалася та розвивалася харківська наукова школа історичної болгаристики в з 1846 по 2021 рік. Бібліографічний покажчик складається з трьох частин: I. Становлення: болгаристичні дослідження в Імператорському Харківському університеті. IІ. Історична болгаристика радянської доби: від занепаду до відродження. III. В контексті української славістики: завершення формування наукової школи (1991–2021 рр.). Вступна стаття до покажчика підготовлена кандидатом історичних наук, доцентом кафедри нової та новітньої історії, директором Центру болгаристики та балканських досліджень імені Марина Дринова Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна С.Ю. Страшнюком. Матеріал розташовано за хронологією, в межах конкретного року – за абеткою прізвищ авторів або назв збірок. Видання має іменний покажчик. Роботи, які не були переглянуті de visu, позначені зірочкою.

Ключові слова

Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science, історична болгаристика, болгаристика, Харківський університет, харківська школа історичної болгаристики, історія болгаристики в Україні

Бібліографічний опис

Харківська школа історичної болгаристики: (до 175-річчя наукової традиції) : бібліографічний покажчик / Уклад.: О.С. Журавльова, М.Г. Станчев, С.Ю. Страшнюк ; Наук. ред., вступ. ст. С.Ю. Страшнюк ; Бібліогр. ред. С.Б. Глибицька, Ю.Ю. Полякова. — Харків : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2021. - 156 с.