«Шляхом до істини…» або про вплив бібліотекарів на академічну доброчесність в освітньому та науковому середовищі університету» : матеріали III наук. конф. (Харків, 2021 р.)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

Автори

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків

Анотація

III конференція «Бібліотека I_покоління: виклики, проєкції, очікування» у 2021 році під назвою «Шляхом до істини…» або про вплив бібліотекарів на академічну доброчесність в освітньому та науковому середовищі університету» відбулася на базі Центральної наукової бібліотеки Каразінського університету. Організаторами цього наукового заходу виступили: Харківське методичне об’єднання університетських бібліотек, Полтавське обласне методичне об’єднання бібліотек ЗВО ІІІ–ІV рівнів акредитації, Харківське обласне відділення (філія) ВГО «Українська бібліотечна асоціація», Американські Ради з міжнародної освіти в Україні “Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти”, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Центральна наукова бібліотека, Науково-технічна бібліотека Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Науково-технічна бібліотека Наукової бібліотеки Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка». Конференція проходила онлайн і двома сесіями у квітні та жовтні 2021 року. Метою цієї конференції було зазначено залучення користувачів до бібліотеки, участь як професіоналів бібліотечної справи, так і молодих бібліотекарів, науковців, студентів для обговорення насущних проблем та пошуку їх вирішення.

Опис

Збірник містить матеріали III наукової онлайн-конференції з циклу «Бібліотека I_покоління: виклики, проєкції, очікування», яка відбулась на базі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна у травні та жовтні 2021 р. Тема конференції: «Шляхом до істини…» або про вплив бібліотекарів на академічну доброчесність в освітньому та науковому середовищі університету. Під час конференції обговорювалися питання академічної доброчесності, якості наукових публікацій, інновацій у роботі бібліотек, проблеми обслуговування користувачів у період пандемії тощо. Ці матеріали можуть стали у пригоді бібліотекарям, викладачам та студентам ЗВО та усім, хто займається науковою працею та користується ресурсами бібліотек.

Ключові слова

Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history, бібліотека, історія бібліотек, вплив бібліотекарів на академічну доброчесність в освітньому та науковому середовищі університету, академічна доброчесність, III конференція «Бібліотека I_покоління: виклики, проєкції, очікування», «Бібліотека I_покоління: виклики, проєкції, очікування», Бикова Тетяна, Інформатизація традиційних каталогів як інструмент бібліотечного маркетингу: з досвіду Наукової бібліотеки ОНУ імені І. І. Мечникова, Боровик Ольга, Бібліотека – важливий суб’єкт формування критичного мислення в користувачів, Вдовіна Олена, Інноваційні бібліотечні програми для підлітків, Влащенко Людмила, Грищенко Тамара, Нікітенко Олександр, Відкрита наука у технічному університеті, Горбенко Юрій, Критичне мислення як навичка сучасної особистості, Журавльова Ірина, Бібліотекар, який вміє рахувати до 10 або про бібліотечну статистику з точки зору академічної доброчесності, Зінченко Світлана, Пергаментні фрагменти могильницького градуалу середини xvi ст. Зі збірки НМЛ ім. Митрополита Андрея Шептицького, Куклін Володимир, Сіренькая Анна, Система пріоритетів за останні три тисячі років (наукові пріоритети і плагіат), Лискова Катерина, Чи можуть статистичні річні звіти бібліотек надихати?, Ляхова Кристина, Опыт работы в период пандемии в библиотеках Латвии на примере библиотеки БМА, Мите Андра, Доронина Ксения, Внедрение академической честности и принципов этики в Балтийской Международной академии, Мурашко Олена, Cogito ergo sum: етична складова наукової роботи, Pawłowska Maria, Dobija Katarzyna, «Dobre jest to, co uczciwe – wszystkie pozostałe dobra są fałszywe i podrabiane» (Seneka) : praca bibliotekiz kultury uczciwości akademickiej, Чередник Людмила, Сидоренко Валентина, Академічна доброчесність в освітньому та науковому середовищі: бібліотечні ресурси, Чуканова Світлана, Роль бібліотеки у проведенні навчань з академічної доброчесності на прикладі Наукової бібліотеки НаукМа

Бібліографічний опис

«Шляхом до істини…» або про вплив бібліотекарів на академічну доброчесність в освітньому та науковому середовищі університету» : матеріали III наук. конф. (Харків, 2021 р.). – Харків, 2021. – 130 с. - («Бібліотека I_покоління: виклики, проєкції, очікування»).