Наукові роботи. Інститут державного управління

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Документ
    Публічне управління ХХІ століття: особливості воєнного і післявоєнного періодів : міжнародний науковий конгрес (23 ; 2023 ; Харків) : збірник наукових матеріалів
    (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023) Бєлова, Людмила Олександрівна; Золотарьов, Володимир Федорович; Величко, Лариса Юріївна
    У збірнику наукових матеріалів, представлених до XХІІІ Міжнародного наукового конгресу “Публічне управління ХХІ століття: особливості воєнного і післявоєнного періодів”, висвітлено підходи й основні напрями досліджень публічної політики та управління в умовах гібридних загроз; визначено роль публічного управління економічною та цифровою модернізацією суспільства; розроблено пропозицій щодо підвищення ефективності розвитку системи публічного управління та публічної служби в контексті викликів, породжених війною, а також перспективи розвитку системи публічного управління для виходу країни на траєкторію сталого розвитку у післявоєнний період.
  • Документ
    Публічне управління сталим місцевим розвитком в умовах децентралізації влади
    (Харків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2023-06) Жидков, Костянтин Сергійович
    В обґрунтуванні актуальності обраної теми дисертаційного дослідження зазначається, що сучасне публічне управління в Україні зіштовхується з декількома серйозними викликами. Насамперед, це збройна агресія з боку Росії. Однак існують й інші виклики, які існували раніше та існуватимуть і після перемоги України у війні проти Росії. Одним з таких викликів є забезпечення нерівномірність розвитку різних населених пунктів і територій. Вирішити цю проблему покликаний місцевий розвиток, процеси якого почали активно розвиватися разом з децентралізацією влади. У той же час, у пост-індустріальному суспільстві соціально-економічний розвиток на будь-якому рівні не має призводити до негативних наслідків для навколишнього середовища, як це часто спостерігалось в індустріальному суспільстві. Тобто розвиток, у тому числі, місцевий має бути не лише стійким, але й сталим, спрямованим на забезпечення не лише економічних, але й екологічних потреб, досягаючи певного балансу між ними. Актуалізують проблему збереження та відновлення навколишнього середовища і негативні наслідки від російської агресії та бойових дій, особливо на тих територіях, що були тимчасово окупованими.
  • Документ
    Публічне управління: український вимір : матеріали науково-практичної конференції (2022 ; Харків)
    (2023)
    У збірнику представлені матеріали виступів на науково-практичній конференції «Публічне управління: український вимір», проведеної кафедрою публічного управління і державної служби навчально-наукового інституту «Інституту державного управління» Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Висвітлено питання публічної політики у забезпеченні системних реформ в Україні, становлення та розвитку державного управління, місцевого самоврядування як форми публічної влади, професійної державної служби і цифрової трансформації. Для науковців, викладачів, державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, аспірантів, студентів, представників громадськості, які цікавляться проблемами публічного управління.