Трансформація соціокультурного дискурсу телевізійних серіалів у сучасному медіа-просторі

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021-04

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна

Анотація

У дисертації досліджено телесеріал як культурний феномен, виявлено особливості його соціокультурного дискурсу як самобутнього і функціонально самодостатнього медіа. Продемонстровано, що соціокультурний дискурс телесеріалу, який значною мірою рефлексивно самомоделюється, створює для глядачів спільну емоційну атмосферу, через яку транслюються смисли і цінності. Запропоновано і апробовано пізнавальну модель дослідження телесеріалів, яка виокремлює іконічні, індексальні і символічні серіали. Телесеріал представлено «холодним» медіа.

Опис

Ключові слова

телесеріал, медіа, соціокультурний дискурс, самоідентифікація, трансмедіафілія, популярна культура, культове телебачення, мейнстрим телебачення, аудиторія, знакова інтерпретація

Бібліографічний опис

Гулевський, Сергій Володимирович Трансформація соціокультурного дискурсу телевізійних серіалів у сучасному медіа-просторі : дисертація ... кандидата філософських наук за спеціальністю 09.00.04 Філософська антропологія, філософія культури (Філософські науки) / С.В. Гулевський. - Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2021. – 187 с.