Механізми рецепції та внутрішньоклітинного сигналінгу у рослин

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У навчальному посібнику викладаються основні відомості про внутрішньоклітинну сигналізацію рослин. Описані структура, властивості та особливості функціонування компонентів внутрішньоклітинних сигнальних систем, механізми рецепції та трансдукції зовнішніх сигналів у рослинних клітинах. Книга написана на основі лекційного матеріалу до спеціального курсу «Внутрішньоклітинні сигнальні системи рослин» і призначена для студентів, які навчаються на біологічних факультетах класичних університетів, а також у вищих навчальних закладах аграрного та педагогічного профілів. Посібник може бути також цікавим для аспірантів, викладачів, науковців та всіх, хто захоплюється біологією.

Опис

Призначення, структура і принципи функціонування сигнальних систем клітин. Рецепція зовнішнього сигналу. Передача сигналу всередині клітини. Механізми передачі сигналу рослинних гормонів.

Ключові слова

Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Biology::Organism biology::Plant physiology

Бібліографічний опис

Джамєєв, Вадим Юрійович. Механізми рецепції тавнутрішньоклітинного сигналінгу у рослин: навчальний посібник / В.Ю. Джамєєв. — Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2016. — 208 с.