Цезура современности (мидраш к "Речи о достоинстве человека")

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків : Майдан

Анотація

Будь-яка версія «людини» на тлі сучасного світу, де домінують технології, нагадує гуманістичний домініон, чия незалежність не мислиться у відриві від (ступеня) прихильності до цього світу, а сам він – як підлягає і плоть від плоті «питання про техніку». У його напрямі відсилає і (що не потребує додаткового уявлення) дилема/парадокс/проблема «пост-людини», яка в достатку сповнила маркерами пост-і транс-успадковане поняття «гуманізму».

Опис

Пост-гуманістичний порядок денний з його зосередженістю на питанні технологій та біоетики не дозволяє поставити питання «що Піко говорить про це?» безпосередньо, можна дозволити йому звучати так: «…як ми можемо читати його тексти сьогодні, щоб знайти натхнення для відповіді на сучасні запитання?» Слід гадати, що з вирішення подібного роду завдання безглуздо задовольнятися режимом буквальних прочитань, але цікаво влаштувати і провести полювання за анагогічним змістом під маскою екзегета.

Ключові слова

Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION, Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION

Бібліографічний опис

Шильман, Михаил Евгеньевич. Цезура современности (мидраш к "Речи о достоинстве человека") / М. Шильман // Проблема людини у філософії : Харківські міжнародні cковородинівські читання (27 ; 2019 ; Харків) : матеріали. — Харків : Майдан, 2019. - С. 425-433.