О предпосылках развития научной мысли в Древней Греции

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна

Анотація

У роботі обговорюється процес зародження науки, як соціального інституту. Наука пройшла шлях від фрагментарних успіхів в усвідомленні світу до формування сукупності уявлень про природу речей та явищ. Мейнстримом становлення планетарної цивілізації все ж таки слід визнати еволюцію наукових уявлень саме в Євразії, поблизу теплих морів та в умовах сприятливого клімату. І тут за загальним визнанням треба віддати належне вкладу еллінів, які створили соціальний устрій, що сприяв розвитку філософії, яка дозволила побудувати фундамент науки. Цікавим є обговорення передумов виникнення саме в Стародавній Греції наукових шкіл, що визначили подальший розвиток планетарної цивілізації.

Опис

Ключові слова

Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science, Давня Греція, процес виникнення науки, історія науки

Бібліографічний опис

Куклин, Владимир Михайлович. О предпосылках развития научной мысли в Древней Греции / В. М. Куклин // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Філософія. Філософські перипетії. - 2018. - Вип. 59. - С. 160-175.