Писатель-колымчанин Георгий Демидов и Харьков

Ескіз недоступний

Дата

2019

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна

Анотація

У статті, на підставі документальних матеріалів, описано харківський період життя репресованого фізика та письменника Георгія Демидова; показано, як харківські реалії позначилися на його творах. Г. Г. Демидов (1908–1987) жив у Харкові з 1928 по 1938 р.р. Відомості про письменника, які стосуються його перебування в Харкові та наведені у доступних джерелах, мізерні та неточні. Знайомство з архівними матеріалами про Георгія Демидова (архів письменника, переданий дочкою до Харківської державної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка; матеріали архіву Харківського електротехнічного інституту, що збереглися в Державному архіві Харківської області та архіві Національного технічного університету «ХПІ») дозволило уточнити відомості про його навчання та роботу в Харкові.

Опис

Ключові слова

Демидов Георгій Георгійович, фізик, письменник, гулаговець, письменник-колимець, Харків, письменник Георгій Георгійович Демидов, репресовані вихованці Харківського університету (Харківського інституту народної освіти, Харківського фізико-хіміко-математичного інституту),, репресовані вчені Электротехнічного інституту (зараз – НТУ «ХПІ»), Ландау Лев Давидович (1908-1968), writer Georgiy Georgievich Demidov, repressed students of Kharkov University (Kharkov Institute of Public Education, Kharkov Physico-Chemical and Mathematical Institute), repressed scientists of the Kharkov Electrotechnical Institute (now NTU “KPI”), Landau L.D.

Бібліографічний опис

Глибицкая С.Б. Писатель-колымчанин Георгий Демидов и Харьков // Вісн. Харків. нац. ун-т ім. В. Н. Каразіна. Сер. : Філологія. – 2019. – Вип. 82. – С. 128–133.