Особливості договору про припинення права на аліменти для дитини у зв’язку з передачею права власності на нерухомість

Анотація

Нерухомість є одним із найвагоміших об’єктів права власності. Подружжя, батьки дитини, батьки та діти, відносини між якими регулює Сімейний кодекс України (далі — СК України), можуть врегулювати свої відносини за домовленістю (договором), якщо це не суперечить вимогам цього Кодексу, інших законів та моральним засадам суспільства. Батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. Але цей обов’язок може припинятися й раніше, наприклад, у разі смерті дитини або платника аліментів чи оголошення їх померлими. Суд може звільнити батьків від обов’язку утримувати дитину, якщо її дохід набагато перевищує дохід кожного з них і забезпечує повністю її потреби. Крім того, й розмір аліментів з часом може бути зменшено або збільшено у випадку зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров’я платника або одержувача аліментів, а також у разі народження інших дітей.

Опис

Розгон О. Особливості договору про припинення права на аліменти для дитини у зв’язку з передачею права власності на нерухомість. Мала енциклопедія нотаріуса. 2013. № 6. С.138-144.

Ключові слова

Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE

Бібліографічний опис

Розгон О. Особливості договору про припинення права на аліменти для дитини у зв’язку з передачею права власності на нерухомість. Мала енциклопедія нотаріуса. 2013. № 6. С.138-144