І.Ю. Рєпін і духовні святині Слобожанщини. До 175-річчя від дня народження

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

Анотація

Дослідження, присвячене 175-річчю від дня народження І. Ю. Рєпіна, розкриває сторінки творчості митця на сакральну тематику на Слобожанщині, а також напрямки роботи художника над пошуками образу в картині «Миколай Мирлікійський позбавляє від страти трьох невинно засуджених», замовлення якої художник отримав на Харківщині. Тема розроблена І. Ю. Рєпіним у кількох варіантах, має копійні повтори, що свідчить про затребуваність сюжету в тогочасному суспільстві. В роботі розкрито морально-філософський аспект, а також висвітлено краєзнавчі факти, які розширюють уявлення про життєвий і творчий шлях нашого славетного земляка. Видання розраховано на науковців, істориків, мистецтвознавців, музеєзнавців, педагогів, краєзнавців, студентів, учнів.

Опис

Ключові слова

Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION, Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History, Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Art, Рєпін Ілля Юхимович, Репин Илья Ефимович, Слобожанщина

Бібліографічний опис

Денисенко О.Й. І.Ю. Рєпін і духовні святині Слобожанщини. До 175-річчя від дня народження / О. Й. Денисенко; наук. ред. О. Г. Павлова; вступне слово В. С. Бакірова. – Харків : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2019. – 40 с.