Гарантування виборчих прав громадян у контексті гуманізації конституційного законодавства України

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019-10-11

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна

Анотація

Виборче законодавство, позбавлене належних гарантій виборчих прав, є не тільки недосконалим, але й негуманним, оскільки з одного боку породжує безпідставні очікування з боку учасників виборчого процесу, а з іншого – створює лише видимість демократії, прикриваючи авторитарний зміст виборчого процесу. У науці конституційного права гарантії безпосередньої демократії в цілому, і в тому числі виборів, традиційно пов’язуються зі встановленням відповідальності, а також із застосуванням примусових санкцій щодо порушників конституційних норм і принципів, відповідних положень інших законодавчих актів, спрямованих на захист демократичних підвалин життя суспільства та держави [1, с. 328]. Незважаючи на це, проблема гарантій права громадян України на участь у всеукраїнському та місцевих референдумах, права вільно обирати і бути обраними до органів державної влади залишається сьогодні малодослідженою.

Опис

Ключові слова

Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE, норвезько-українська конференція, виборче право громадян, конституційне законодавство України, Україна, гуманізація конституційного законодавства України

Бібліографічний опис

Гудзь Л.В. Гарантування виборчих прав громадян у контексті гуманізації конституційного законодавства України [Електронний ресурс] / Л.В. Гудзь // Матеріали Норвезько-української конференції, присвяченої діяльності Ф. Нансена в Україні у 1921–1922 роках, (Харків, 10–11 жовт. 2019 р.) / Харків. нац. ун-т ім. В.Н. Каразіна; Посольство Норвегії в Україні. – Х.: ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2019.