Сучасні українські дослідження психологічного благополуччя

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019-10-11

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна

Анотація

Проблема вивчення психологічного благополуччя особистості є фундаментальною для багатьох наук: філософії, медицини, психології. У психології вивчаються різні рівні психологічного благополуччя, наприклад, індивідуально-психологічний рівень, особистісно-смисловий рівень. У загальному вигляді, психологічне благополуччя трактується як інтегральний показник ступеня спрямованості основних компонентів позитивного функціонування людини, а також ступінь реалізованості цієї спрямованості, яка виражається в переживанні щастя і задоволеності [1]. Величезний інтерес з боку психології до дослідження психологічного благополуччя викликаний необхідністю зрозуміти, які механізми лежать в основі психологічного благополуччя, яким чином вони беруть участь в регуляції поведінки, як це відбивається на відносинах з оточуючими і у виборі адекватних життєвих стратегій.

Опис

Ключові слова

Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects, норвезько-українська конференція, психологічне благополуччя, українські дослідження психологічного благополуччя

Бібліографічний опис

Павленко Г.В. Сучасні українські дослідження психологічного благополуччя [Електронний ресурс] / Г.В. Павленко // Матеріали Норвезько-Української конференції, присвяченої діяльності Ф. Нансена в Україні у 1921–1922 роках, (Харків, 10–11 жовт. 2019 р.) / Харків. нац. ун-т ім. В.Н. Каразіна; Посольство Норвегії в Україні. – Х.: ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2019.