Новий крок України на шляху приєднання до Європейського Союзу

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019-10-11

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна

Анотація

Ідея приєднання України до Європейського Союзу має глибокі історичні корені. З набуттям незалежності наша країна поставила перед собою мету – інтеграція до європейського співтовариства. Перші шаги було зроблено у червні 1994 р., коли була підписана Угода про партнерство і співробітництво між Україною та ЄС. Метою цього договору був розвиток тісних політичних стосунків між Україною та ЄС шляхом постійного діалогу з політичних питань, сприяння розвитку торгівлі та інвестицій. Це сформувало підґрунтя для взаємовигідного економічного, соціального фінансового, громадського, науково-технологічного та культурного співробітництва [1, с. 116]. З 2004 року співробітництво ЄС з Україною реалізується у рамках Європейської політики сусідства (ЄПС), в основу якої покладено принципи поглиблення політичної співпраці та економічної інтеграції між ЄС та країнами-партнерами. Цей підхід передбачає, що ЄПС реалізується на основі політичних документів, укладених між ЄС та країною-партнером, а саме: угоди про партнерство та співробітництво, угоди про асоціацію та створення поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВ ЗВТ).

Опис

Ключові слова

Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES, Україна, Європейський Союз, приєднання до Європейського Союзу, норвезько-українська конференція

Бібліографічний опис

Борщ Н.А. Новий крок України на шляху приєднання до Європейського Союзу [Електронний ресурс] / Н.А. Борщ, А.А. Кісіль // Матеріали Норвезько-Української конференції, присвяченої діяльності Ф. Нансена в Україні у 1921–1922 роках, (Харків, 10–11 жовт. 2019 р.) / Харків. нац. ун-т ім. В.Н. Каразіна; Посольство Норвегії в Україні. – Х.: ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2019.