Роль ОБСЄ в розв’язанні конфлікту на Донбасі

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019-10-11

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна

Анотація

Уже протягом більш ніж п’яти років в Україні триває збройний конфлікт. Розпочавшись у березні 2014 р. анексією Російською Федерацією АР Крим, конфлікт перенісся на схід України. Спроби України врегулювати ситуацію шляхом проведення «Антитерористичної операції» (з 2018 р. – «Операції Об’єднаних Сил»), на жаль, не мали результатом припинення вогню. За умов різних векторів бачення шляхів врегулювання конфлікту та відсутності прямого діалогу з цього питання між двома країнами, виникло питання щодо необхідності і єдиної можливості подолання кризової ситуації на сході України за допомоги й підтримки міжнародної спільноти, зокрема, в рамках ОБСЄ. Наразі ОБСЄ, поряд з ООН, займає одну з ключових позицій в питанні врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Опис

Ключові слова

Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES, норвезько-українська конференція, ОБСЄ в розв’язанні конфлікту на Донбасі, конфлікт на Донбасі, Донбас

Бібліографічний опис

Бондаренко Я.О. Роль ОБСЄ в розв’язанні конфлікту на Донбасі [Електронний ресурс] / Я.О. Бондаренко // Матеріали Норвезько-Української конференції, присвяченої діяльності Ф. Нансена в Україні у 1921–1922 роках, (Харків, 10–11 жовт. 2019 р.) / Харків. нац. ун-т ім. В.Н. Каразіна; Посольство Норвегії в Україні. – Х.: ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2019.