Конференції, семінари, наради. ЦНБ

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Документ
    «Шляхом до істини…» або про вплив бібліотекарів на академічну доброчесність в освітньому та науковому середовищі університету» : матеріали III наук. конф. (Харків, 2021 р.)
    (Харків, 2021) б/а
    III конференція «Бібліотека I_покоління: виклики, проєкції, очікування» у 2021 році під назвою «Шляхом до істини…» або про вплив бібліотекарів на академічну доброчесність в освітньому та науковому середовищі університету» відбулася на базі Центральної наукової бібліотеки Каразінського університету. Організаторами цього наукового заходу виступили: Харківське методичне об’єднання університетських бібліотек, Полтавське обласне методичне об’єднання бібліотек ЗВО ІІІ–ІV рівнів акредитації, Харківське обласне відділення (філія) ВГО «Українська бібліотечна асоціація», Американські Ради з міжнародної освіти в Україні “Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти”, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Центральна наукова бібліотека, Науково-технічна бібліотека Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Науково-технічна бібліотека Наукової бібліотеки Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка». Конференція проходила онлайн і двома сесіями у квітні та жовтні 2021 року. Метою цієї конференції було зазначено залучення користувачів до бібліотеки, участь як професіоналів бібліотечної справи, так і молодих бібліотекарів, науковців, студентів для обговорення насущних проблем та пошуку їх вирішення.
  • Документ
    Превентивные меры по сохранности книг XX–XXI веков
    (Харків, 2018) Семененко, Лариса Петрівна; Павлова, Ганна Вікторівна
    Традиционно понятия «книжный памятник», «редкие и ценные издания» связывают со старопечатными изданиями, книгами прошлых веков. Современный библиотекарь в XXI веке, выполняя свою основную функцию, мало задумывается о дальнейшей судьбе каждой книги, проходящей через его руки, и о возможном переходе ее в разряд книжных памятников, спустя 50–150 лет.
  • Документ
    Польський альманах IX–X. Українсько-польські архітектурні візії: Погляд крізь часи та епохи. «Розстріляне Відродження»: Польща і Україна – слобожанський контекст
    (Харків, 2020) Генеральне консульство Республіки Польща в Харкові; Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна; Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова; Дім Полонії на Сході; Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського; Харківський художній музей; Харківська обласна організація спілки письменників України; Харківська обласна організація Національної спілки архітекторів України
    Вашій увазі надаються матеріали двох симпозіумів, які присвячені польській тематиці у Харкові. Протягом років у попередніх випусках польського альманаху, який почав виходити у Харкові з 2004 року за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Харкові, систематично представлялася «польська історія» міста, Слобожанщини та інших міст України. Не стала винятком і ця об’єднана збірка. Дев’ятий випуск альманаху присвячено українсько-польським архітектурним зв’язкам, архітектурному надбанню, що створювали польські архітектори як у Харкові, так і в український містах. Автори досліджують творчість архітекторів З. Харманського, Б. Михаловського, Яна де Вітте. Випуск десятий – це зовсім інша тема, яка присвячена трагічним сторінкам історії Слобожанщини і Харкова – темі Розстріляного Відродження. У часи сталінського терору був репресований майже весь цвіт української інтелігенції. Харківський дім літераторів «Будинок “Слово”» відомий своєю трагічною історією, практично усі мешканці цього дому були репресовані, більшість з них розстріляна.
  • Документ
    Книга і бібліотека у мистецькому просторі міста : матеріали Всеукраїнської наукової конференції, Харків, 18–19 жовтня 2017 р.
    (Харків, 2017) б/а
    Збірник містить матеріали наукової конференції, на якій розглядалася творча співпраця бібліотек, музеїв, навчальних закладів і закладів мистецтва з бібліотеками.
  • Документ
    Харків як університетське місто: Матеріали Міжнародних наукових конференцій
    (Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2018) б/а
    Збірник містить матеріали Міжнародних наукових конференцій, присвячені дослідженням становлення та розвитку університетських традицій у галузі вищої освіти, культури та мистецтва Харкова, а також дослідженням слов’янских джерел із фондів бібліотек. Видання призначене для істориків, мистецтвознавців, краєзнавців та всіх, хто цікавиться історією Харкова та університетською освітою.