Моделювання фізичних процесів із використанням технології CUDA

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна

Анотація

Представлені результати моделювання явищ виникнення хвиль аномально великої амплітуди внаслідок розвитку модуляційної нестійкості. Вивчено характер зверхвипромінення електронних згустків, що рухаються в плазмі. Розроблено модель динаміки конвективного шару і структурно-фазових переходів, що виникають у ньому. Розглянуто особливості застосування технології CUDA для моделювання складних фізичних процесів. Обговорюються методи опису і підходи для представлення даних. Видання призначене для фахівців у сфері моделювання фізичних явищ і студентів старших курсів природничо-наукових і комп’ютерних факультетів університетів.

Опис

Ключові слова

Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science, Верифікація S-теорії модуляційних нестійкостей хвильового поля з використанням технології CUDA, Моделювання руху згустку електронів у плазмі з використанням технології CUDA, Моделювання структурно-фазових переходів у тонких конвективно нестійких шарах рідини і газу з використанням технології CUDA, Основи використання обчислювальної технології CUDA, Навчальні приклади використання CUDA, Розробка паралельних алгоритмів для задачі Коші

Бібліографічний опис

Гущин І.В. Моделювання фізичних процесів із використанням технології CUDA : монографія / І. В. Гущин, В. М. Куклін, О. В. Мішин, О. В. Приймак. – Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2017. – 116 с.