Диференціація фінансових інститутів держави

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Економіка та держава

Анотація

Стаття присвячена проблемі удосконалення інституційної інфраструктури управління публічними фінансами. Де одним із напрямів є диференціація фінансових інститутів держави на суб'єкти або не суб\ 'єкти державного фінансового контролю. Це обумовлено тим, що поряд з існуванням категоріальної плу\ танини у визначені видів, методів, форм, предмету та об'єкту державного фінансового контролю, існує безліч варіантів віднесення того чи іншого фінансового органу держави до суб'єктів державного фінан\ сового контролю. Це створює помилкову уяву про безліч органів фінансового контролю в державі. За\ значена помилковість, у свою чергу, є чинником для деструктивних процесів у фінансовому контролі, зокрема: руйнування цілісності системи контролю, скорочення повноважень та звуження компетенції суб'єктів контролю, а також перепони щодо удосконалення інструментарію контролю.

Опис

Сформований, за певним принципом відбору, вичерпний перелік функціонуючих фінансових інститутів держави є об'єктною областю запропонованого дослідження. Наявна їх кількість вимагає процесу диференціації на суб'єкти державного фінансового контролю та на інші, окремі інституційні групи, з попереднім визначення принципів за яких, проводиться визнання того чи іншого органу держави суб'єктом державного фінансового контролю та його функціонування в системі державного фінансового контролю, а також уточненням категоріального визначення поняття — "суб'єкт державного фінансового контролю". Вказана проблематика має практичне значення для удосконалення інституційної інфраструктури управління публічними фінансами.

Ключові слова

Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES, фінансові інститути держави, інститут контролю, державний фінансовий контроль, публічні фінанси, дер жавні органи окремих фінансових повноважень, суб'єкт державного фінансового контролю, інституційна інфраструктура, ознаки суб'єкту державного фінансового контролю

Бібліографічний опис

Хмельков А. В. Диференціація фінансових інститутів держави / А.В. Хмельков // Економіка та держава — 2015 — № 6 — С. 76-81.