[Д. І. Багалій : біобібліографія]

Вантажиться...
Ескіз

Дата

1999

Автори

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харків : ХГІ "НУА" "Золоті сторінки"

Анотація

Бібліографія складається з трьох основних розділів. У першому — відображені праці Д.1. Багалія. Сюди увійшли монографії, підручники, збірники праць і окремі статті, рецензії, доповіді і промови, листи вченого. Укладачі спробували зібрати також перевидання, окремі відбитки статей, уривки і виклади, редакторські роботи. Матеріал розташовано у хронологічному порядку, а в межах кожного року — за алфавітом авторів та назв. Рецензії і редакторські роботи подані наприкінці кожного року. Перевидання, окремі відбитки, уривки, виклади наведені під першим роком публікації. Рецензії на праці Д.І. Багалія приєднані до основного опису. Система посилань дає змогу у повному обсязі подати кількість публікацій у кожному році. Окремим розділом представлена бібліографія праць Д.І. Багалія та література про нього. У третьому розділі зібрані книги, збірники, журнальні та газетні статті про Д.І. Багалія, його участь у науковому, громадському і культурному житті Харкова і країни в цілому. Принцип розташування записів такий же, як і в першому розділі. Окремими підрозділами виділені довідкові матеріали про вченого, хронікальні замітки, фото Дмитра Івановича. Список псевдонімів Д.І. Багалія завершує розділ. Покажчик охоплює літературу, видану у межах України та Росії українською і російською мовами більш, ніж за сто років: з 1878 до 1999 року включно. Майже всі видання описані de visu. Допоміжний апарат складається з іменного покажчика.

Опис

Бібліографічний покажчик розрахований на науковців, студентів та всіх, хто цікавиться історіографією, історією і культурою України.

Ключові слова

Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History, Багалій Д.І., біобібліографія, Праці Д.І. Багалія, Бібліографічні покажчики праць Д.І. Багалія, Література про життя, наукову та громадську діяльність Д.І. Багалія, Ювілейні статті до 70-річчя з дня народження та 50-річчя наукової діяльності Д.І. Багалія, фото Д.І. Багалія

Бібліографічний опис

[Д. І. Багалій : біобібліографія] / упоряд. Ю. Г. Шевченко, Р. А. Ставинська, М. Г. Швалб, В. Д. Прокопова ; бібліогр. ред. С. Б. Глибицька // Вибрані праці : у 6 т. / НАН України, Ін-т укр. археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського (Харк. філ.) ; ХГІ «НУА» ; Харк. нац. ун-т ім. В. Н. Каразіна ; упоряд., вступ. ст., комент. В. В. Кравченка ; редкол. : В. В. Кравченко (голов. ред.) [та ін.]. – Харків, 1999. – Т. 1. – С. 473–576 (989 назв). – Імен. покажч.