Ценностное сознание как объект социологического анализа (теоретические и методологические проблемы)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

1991-11-26

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харьков : Издательство Харьковского государственного университета

Анотація

Диссертация на соискание ученой степени доктора социологических наук. 22.00.01. (теория, методология и история социологии)

Опис

Перехідний період, що переживається країною, пов'язаний з суперечливими і драматичними процесами в духовній сфері, невіддільний від найскладнішого перетворення і руйнування традиційних ціннісних систем, появи та заповнення "ціннісних вакуумів", зміни, що здавались непорушними сенсожиттєвих пріоритетів. Мова йде про соціокультурну проблему величезного масштабу, важку і болісну для суспільства в цілому, для багатьох його соціальних структур та інститутів, для величезної кількості людей, які переживають "переоцінку цінностей" як болісну особисту драму.

Ключові слова

Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education, Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Sociology, ціннісна свідомість, соціологічний аналіз, соціологічний аналіз, теорія, методологія та історія соціології, соціологія, духовна діяльність суспільства, соціальна реальність, постнеокласичне наукове мислення

Бібліографічний опис

Бакиров, Виль Савбанович. Ценностное сознание как объект социологического анализа (теоретические и методологические проблемы) : дис. ... д-ра социол. наук : 22.00.01. - Защищена 26.11.1991 / В.С. Бакиров . – Харьков : Издательство Харьковского государственного университета, 1991 . – 343 с. – Библиогр. с.: 327–343.