Малі коливання. I. Лінійні коливання

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016-08-30

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Даний навчально-методичний посібник призначений студентам фізичних спеціальностей, які вивчають теоретичну механіку, і містить приклади та задачі, розв’язок яких сприяє більш глибокому розумінню фізичних ідей механіки, розвитку необхідних практичних навичок у виконанні завдань з теорії лінійних коливань.

Опис

Тема «Малі коливання» посідає особливе місце в курсі теоретичної механіки. Цей розділ механіки найтісніше пов’язаний із проблемами фізики твердого тіла, оскільки багато задач з динаміки пружних систем, кристалічної решітки, магнітовпорядкованих і оптичних середовищ зводяться до дослідження простих коливальних моделей. Пропонований посібник складається із трьох частин. У першій частині будуть розглянуті лінійні коливання з одним ступенем свободи, із двома ступенями свободи та з багатьма ступенями свободи. Кожний розділ містить доповнення, які не є просто розбором складних задач із коментарями. Ці частини є само важливими, як і основний текст розділів, але винесені окремо, щоб не захаращувати основний текст. До кожного розділу пропонуються задачі для самостійного розв’язку (до них подано тільки відповіді) і задачі для домашніх завдань (без відповідей).

Ключові слова

теоретична механіка, малі коливання, лінійні коливання, нормальні моди, лінійний осцилятор

Бібліографічний опис

Ковальов О. С. Малі коливання. I. Лінійні коливання : навч.-метод. посіб. / О. С. Ковальов, О. В. Єзерська, З. О. Майзеліс, Т. С. Чебанова. – Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2016. – 112 с.