Новий для України дискоміцет Schizoxylon centaureae Bres. (Stictidiaceae Fr., Ostropales Nannf.) з Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський», Одеська область (Україна)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Одеса : Чорноморський ботанічний журнал

Анотація

Неліхенізовані остропальні гриби є недостатньо дослідженими в Україні. У роботі представлені відомості про новий для України та рідкісний у світовому масштабі вид Schizoxylon centaureae Bres., виявлений на території РЛП «Тилігульський». Характерною ознакою цього виду є ниткоподібні спори, що розпадаються на фрагменти при дозріванні аску та приуроченість до розвитку на мертвих стеблах Centauria sp та Asphodelus sp. Стаття містить оригінальні ілюстрації та опис виду. Оскільки цей вид був дотепер в і лише з Португалії та Греції, знахідка S. centaureae в Україні суттєво змінює існуючі уявлення про його поширення.

Опис

Ключові слова

неліхенізовані остропальні гриби, Schizoxylon centaureae, Регіональний ландшафтний парк "Тилігульський"

Бібліографічний опис

Яцюк, Ірина Ігорівна. Новий для України дискоміцет Schizoxylon centaureae Bres. (Stictidiaceae Fr., Ostropales Nannf.) з Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський», Одеська область (Україна) / І.І. Яцюк, О.Ю. Акулов, О.В. Романченко // Чорноморський ботанічний журнал. - 2015. - 11 (2). - С. 234-238